comax

Nieuw apparaat tegen dieseldiefstal uit vrachtwagens

Het Zaltbommelse bedrijjf Comax zegt het antwoord te hebben op het toenemend aantal  brandstofdiefstallen uit vrachtwagens. Een zendertje maakt contact met de vlotter in de tank. Als de vrachtwagen stil staat en het brandstofniveau daalt, geeft het een signaal af dat een alarm in werking zet of de chauffeur belt. 

Dieseldiefstal uit vrachtwagens wordt een steeds groter probleem binnen de vervoerssector. Naarmate de brandstofprijzen blijven stijgen wordt het voor dieven steeds interessanter om diesel over te tappen uit vrachtwagens.

Professioneel

Dat gaat veelal nog op de ouderwetse manier met een tuinslang en een paar jerrrycans, maar de brandstofdieven worden steeds professioneler, weet directeur Marius Lobregt uit Zaltbommel: “Het zijn inmiddels goed georganiseerde bendes die zich bezig houden met dieseldiefstal. Ze parkeren een busje naast de vrachtwagen; forceren de tankdop en pompen vaak honderden liters over naar een grote tank in het busje.”

Als de tankdop niet goed is los te krijgen, slaan ze een stalen puntige staaf in de aluminium bandstoftank en sluiten die weer aan op een slang.”

Korte metten

De Diesel Stil Afschrik Print (DSAP) gaat met deze dieven nu korte metten maken is de verwachting van Lobregt. Het zendertje meet het brandstofniveau en geeft een signaal af wanneer dit onevenredig daalt. “Dat signaal kun je overal op aansluiten. Bijvoorbeld op een luchtorgel of de verlichting op de parkeerplaats. Dat is de keuze van de chauffeur. Ook kan er direct contact worden gelegd met de GSM van de chauffeur. Dat moet voldoende zijn om de dieven te pakken of in ieder geval af te schrikken.”

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Nieuw apparaat tegen dieseldiefstal uit vrachtwagens”

Sophia Keenesburg|30.08.13|21:19

[quote]
De Diesel Stil Afschrik Print (DSAP) gaat met deze dieven nu korte metten maken is de verwachting van Lobregt. Het zendertje meet het brandstofniveau en geeft een signaal af wanneer dit onevenredig daalt. “Dat signaal kun je overal op aansluiten. Bijvoorbeld op een luchtorgel of de verlichting op de parkeerplaats
[/quote]

Aansluiten op de verlichting van de parkeerplaats … dat wil ik DSAP dan wel eens zien doen ;)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.