Bovag tankstations

BOVAG gaat praten met justitie over doorrijders

De BOVAG gaat 15 december praten met justitie over benzinediefstal bij tankstations. De belangenvereniging wil een alles omvattende aanpak van het probleem en dat met name in de rechtsvervolging wordt doorgepakt. Daarbij moet de website “Tankenzonderbetalen” een grote rol blijven spelen.

Benzinediefstal wordt door pomphouders als een enorm probleem gezien. Jaarlijks wordt er voor ongeveer anderhalf miljoen euro aan benzine gestolen aan de pomp.

Marges

Vanwege de krappe marges op de brandstof voelen pomphouders zich zeer persoonlijk gepakt als een benzinedief niet meer valt te achterhalen. Dat leidt in steeds meer gevallen tot wilde achtervolgingen door politie maar ook door pomphouders zelf. Met als voorlopig dieptepunt een dode op de A2 in oktober toen de politie een filefuik creëerde om benzinedieven te stoppen.

Agenda

Volgens Jan Bessembinders van BOVAG  heeft dit dodelijk ongeval de kwestie boven aan de  agenda gezet. “Minister Opstelten kijkt en luistert op de achtergrond nauwlettend mee. De bewindsman neemt de kwestie uitermate serieus, zeker sinds de dramatische gebeurtenissen op de snelweg A2 in oktober jongstleden.”

Bessembinders verwacht dat het gesprek zal leiden tot een voor alle partijen bevredigende uitkomst.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG gaat praten met justitie over doorrijders | TankPro.nl
Bovag tankstations

BOVAG gaat praten met justitie over doorrijders

De BOVAG gaat 15 december praten met justitie over benzinediefstal bij tankstations. De belangenvereniging wil een alles omvattende aanpak van het probleem en dat met name in de rechtsvervolging wordt doorgepakt. Daarbij moet de website “Tankenzonderbetalen” een grote rol blijven spelen.

Benzinediefstal wordt door pomphouders als een enorm probleem gezien. Jaarlijks wordt er voor ongeveer anderhalf miljoen euro aan benzine gestolen aan de pomp.

Marges

Vanwege de krappe marges op de brandstof voelen pomphouders zich zeer persoonlijk gepakt als een benzinedief niet meer valt te achterhalen. Dat leidt in steeds meer gevallen tot wilde achtervolgingen door politie maar ook door pomphouders zelf. Met als voorlopig dieptepunt een dode op de A2 in oktober toen de politie een filefuik creëerde om benzinedieven te stoppen.

Agenda

Volgens Jan Bessembinders van BOVAG  heeft dit dodelijk ongeval de kwestie boven aan de  agenda gezet. “Minister Opstelten kijkt en luistert op de achtergrond nauwlettend mee. De bewindsman neemt de kwestie uitermate serieus, zeker sinds de dramatische gebeurtenissen op de snelweg A2 in oktober jongstleden.”

Bessembinders verwacht dat het gesprek zal leiden tot een voor alle partijen bevredigende uitkomst.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.