bp

BP installeert snelladers voor elektrische auto’s

BP gaat op meerdere tankstations in Nederland snelladers voor elektrische voertuigen installeren. Met de snelladers kan een wagen binnen een halfuur worden opgeladen, terwijl een conventionele lader er zo’n 8 uur over doet. Het betreft een proef die, mits succesvol, landelijk navolging zal krijgen.

Op 30 november opent BP haar eerste snellader op het tankstation in Utrecht. In december volgt een BP-station in Rotterdam en in 2012 volgen er nog twee locaties die nog nader worden bepaald.

Tegelijk

De snelladers kunnen een EV batterij opladen in slechts 15 tot 30 minuten, terwijl conventionele (AC) wisselstroomladers daar 8 uur voor nodig hebben. Installateur ABB gebruikt twee typen Terra laders om tegemoet te komen aan de specifieke capaciteitsvereisten op de verschillende BP locaties.
De multi-port Terra Base Station 100.2 kan twee auto’s tegelijk laden en is ideaal voor locaties waar de komende jaren een toename in EV verkeer wordt verwacht. De Terra 51 is een single-port lader die bij uitstek geschikt is voor minder drukke locaties.

Veroorloven

“Wij willen onze 20 EV’s de hele dag kunnen gebruiken en kunnen het ons dus niet veroorloven om acht uur te wachten voordat een batterij is opgeladen. Snelladen zorgt ervoor dat de business case klopt. Daarom wilden we ook graag samenwerken met BP,” zegt George Jansen, CEO van Prestige GreenCab.

GreenCab heeft één van de twee laders in Utrecht gefinancierd. “Het EV snellaadnetwerk in Utrecht vergroot de autonomie van onze GreenCabs. Bovendien is het netwerk voor iedereen beschikbaar, waarmee ook anderen worden gestimuleerd om voor elektrisch vervoer te kiezen.”

Marktleider

ABB (www.abb.com) is een marktleider op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie die nutsbedrijven en industriële klanten in staat stelt hun prestaties te verbeteren en tegelijk hun milieu-impact te verminderen. De ABB-groep opereert in zo’n 100 landen en biedt werk aan ongeveer 130.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.