Familie stelt benzinedieven en politie aansprakelijk

De familie van de 35-jarige Amir uit Maastricht die om het leven kwam na een wilde achtervolging van benzinedieven, gaat de benzinedieven zelf maar ook de politie aansprakelijk stellen. Op deze manier wil de familie de begrafeniskosten terug krijgen en gecompenseerd worden voor het verlies aan inkomen. Amir had een internetwinkel in Maastricht.

Amir stond op 22 oktober op de A2 achterin in een file toen zijn auto werd geramd door de vluchtauto van twee benzinedieven. Zij hadden eerder bij een tankstation in Culemborg getankt zonder te betalen en waren na een wilde achtervolging tot staan gebracht doordat de politie een filefuik had gecreëerd. Amir overleefde de botsing niet.

Schuld

Advocate Geertruide van Wassenaar zei maandagavond in Nieuwsuur dat niet alleen de benzinedieven verantwoordelijk zijn voor de dood van Amir maar ook de politie schuld heeft. ”Ik ga ook de politie aansprakelijk stellen al was het maar formeel. Stel dat uit onderzoek blijkt dat de politie schuld heeft dan zal door de familie een schadevergoeding worden geëist.”

De advocate wil dat niet de rijksrecherche een onderzoek doet naar de toedracht van het dodelijk ongeval maar een onafhankelijke instantie. “De rijksrecherche die onderzoek doet naar politie dat is een beetje als de slager die zijn eigen vlees keurt.”

Samenloop

Overigens wijst de politie alle schuld omtrent de dood van Amir van de hand en vindt het eerder een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Volgens een politiewoordvoerder zijn er willens en wetens door de benzinedieven levensgevaarlijke situaties ontstaan door stoptekens te negeren en bewust op politieauto’s in te rijden. Het inzetten van een filefuik was daarbij een probaat middel om de dieven te stoppen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.