Duurzaam autorijden van alle tijden

Dat duurzaam autorijden van alle tijden is, blijkt uit het volgende filmpje waarin twee creatieve geesten een oplossing hebben gevonden voor de acute schaarste aan benzine in 1940.

In het Polygoonjournaal worden twee manieren gedemonstreerd om toch auto te rijden zonder één druppel benzine. Constructeur Maus Gatsonides uit Haarlem heeft een houtgasgenerator ontwikkeld die achterop de auto is gemonteerd en gestookt wordt met beukenblokken.

Gasballon

Een andere constructeur heeft bovenop zijn Citroen “Traction Avant” een gasballon gemonteerd die hij met behulp van een vulslang vol laat lopen met keukengas. Of beide automobilisten ook zonder kleerscheuren zijn thuisgekomen wordt niet in het filmpje vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.