Tankstation: eerst betalen dan tanken

Texaco-tankstation ‘De Brink’ langs de A50 denkt de oplossing te hebben gevonden om benzinediefstal tegen te gaan. De automobilist moet eerst aan de kassa betalen en pas daarna wordt de pomp vrijgegeven. Vooralsnog betreft het hier een proef en dan alleen voor in de avonduren en ’s nachts van 22.00 uur tot 06.00 uur.  

Het principe van vooraf betalen bij tankstations wordt in het buitenland al jaren  met succes toegepast.

Huiverig

In Nederland zijn pomphouders wat huiverig tegen de invoering van de maatregel omdat dat in de omzet zou schelen. Klanten zouden het vervelend vinden om eerst te betalen en daarom eerder na een ander gaan.

Halt

Bij tankstation De Brink wordt nu gekeken of deze vermoedens bewaarheid worden. Voor de duur van een maand kan er ’s nachts alleen worden getankt als vooraf wordt betaald. Hiermee wil de pomphouder de doorrijders die vooral ’s nachts toeslaan, een halt toe roepen.

Verminderd

Nu al blijkt dat het aantal doorrijder is verminderd. Maar ook dat de klanten minder brandstof kopen dan wanneer ze niet vooraf hoeven te betalen. De proef loopt nog tot medio november. Daarna worden de resultaten geëvalueerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

9 reacties op “Tankstation: eerst betalen dan tanken”

J. Oest|14.11.11|13:35

In de Verenigde Staten van Amerika is het gebruikelijk eerst te betalen en daarna pas tanken.
Vreemd dat dit in dit kleine landje niet kan……………………!!!

J. Oest|14.11.11|13:36

In de USA is het gebruikelijk en standaard eerst te betalen en dan tanken.
Heel vreemd dat er in dit kleine landje tegen dit systeem bezwaar is…………………..bijzonder!!!

Madeliefje|16.11.11|16:21

Dat vind ik een hele goede oplossing, zelf heb ik altijd een bedrag in mijn hoofd voor hoeveel euro ik wil tanken. En dat moet toch te realiseren zijn hier in Nederland? Als ik met de trein/bus/metro ga dan betaal ik toch ook vooruit??

Jaap Veneman|17.11.11|12:52

Wat een onzinnig gedoe allemaal. Gewoon net als in de wat dat betrefr meer ontwikkelde landen zoals Spanje en Portugal laten betalen bij 1 of 2 of 3 uitrijpoortjes met slagbomen na het tanken.
Het is te gekvoor woorden dat je eerst moet nagaan hoeveel benzine je moet hebben om weer een volle tank te hebben (gokken dus) en als je dan te veel betaalt vooraf wat dan???

Is een simpele efficiente, goedkope en klantvriendelijke oplossing weer niet goed genoeg in ons landje???

error|17.11.11|13:24

Laat alle tankstations een buitenpaal aanschaffen, geen saldo dan ook geen brandstof, de pomp gaat dan niet aan. Als saldo op is , houdt de pomp vanzelf op. Niemand loopt enig risico. Bij contant, uiteraard wel vooraf afrekenen.

jan de b|28.11.11|19:57

Wat een onzinnig gedoe allemaal. Gewoon net als in de wat dat betrefr meer ontwikkelde landen zoals Spanje en Portugal laten betalen bij 1 of 2 of 3 uitrijpoortjes met slagbomen na het tanken.
Het is te gekvoor woorden dat je eerst moet nagaan hoeveel benzine je moet hebben om weer een volle tank te hebben (gokken dus) en als je dan te veel betaalt vooraf wat dan???

Is een simpele efficiente, goedkope en klantvriendelijke oplossing weer niet goed genoeg in ons landje???

Reconnection|04.12.11|00:08

Als ik vooraf moet betalen rij ik wel verder waar het niet hoef Ik wil mijn auto vol tanken of dat nou voor 20 euro is of voor 50 dat maak niks uit maar ik bedoel daarmee tot aan de laatste druppel. En dat kan wel eens uit lopen. Dus precies getal weet ik niet. Ik voel me daarom ook geen klant meer maar meer een bedreiging van een door rijder wat een racisme in dit land zeg.

G.Beijen|06.12.11|15:56

op Curacao, toch onderdeel van ons koninkrijk, moet je ook eerst betalen en dan krijg je de benzine. Gaat prima, geen gezeur, geen snelwegen die moeten worden afgezet om een benzinedief te pakken. Wij willen toch graag alles hetzelfde als in amerika? Nou dan. Scheelt een boel ellende met dure videocameraas, aangifte doen enz.enz.

Dana Vs|16.11.18|08:13

Ik trof het gisteren ook bij Texaco op de snelweg van hasselt naar Antwerpen…Ik was verbaasd en heb een pak minder getankt dan ik hebben kon….Ik vind het een zeer raar systeem en ik kjan dan ook zeggen dat ik dit niet meer doe en naar een tankstation ga dat mij meer vertrouwen geeft .is het daardoor dat de Texaco bij bosjes verdwijnt uit het Nederlandse straatbeeld….Ik noem het foutief zaken doen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.