Salland Olie opent overslagdepot in Kampen

Nederland is een op- en overslagdepot rijker voor de opslag van maar liefst 22 miljoen liter motorbrandstoffen. Dit depot is gevestigd aan de nieuwe Zuiderzeehaven te Kampen en is een initiatief van Salland Olie. Het is voor het eerst in Nederland dat een onafhankelijke partij van meet af aan, compleet in eigen beheer, een eigen opslag van dit formaat in ons land heeft laten bouwen.

Het nieuwe depot stelt Salland Olie in staat de steeds groter wordende hoeveelheid door haar te distribueren motorbrandstoffen over diep vaarwater aan te voeren, op te slaan en vervolgens in tankauto’s naar de uiteindelijke bestemming, vooral tankstations, te vervoeren.

Firezone

Salland Olie is de organisatie achter de landelijk sterk groeiende keten van onbemande tankstations Firezone, onderdeel van Delek Europe. Er zijn inmiddels bijna 100 Firezone tankstations in ons land en dat moeten er volgend jaar 125 worden.

Te klein

Peter Groen, directeur Salland Olie: ”Ik ben er reuze trots op dat we nu ons eigen depot hebben. Alleen vrees ik nu reeds dat dit depot, door onze groei, binnen vijf jaar alweer te klein is.”

“Verder klopt het gewoon van alle kanten. Zo zijn we de afgelopen weken, tijdens de proefperiode waarin de eerste vullingen met brandstof plaatsvonden, geen enkel punt van aanpassing tegengekomen.”

Salland Olie is vier jaar bezig geweest met de voorbereidingen van het depot. De daadwerkelijke bouw hiervan heeft exact op schema plaatsgevonden en nam precies een jaar in beslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.