Omstanders rijden benzinedieven klem

Twee benzinedieven zijn woensdagavond op heterdaad betrapt en klemgreden door omstanders. De dieven tankten bij een tankstation bij Lelystad aan de A6 een auto met valse kentekenplaten vol en reden weg zonder te betalen.

Meerdere omstanders zagen dit en grepen in door de dieven met hun privéauto’s klem te rijden. Gealarmeerde agenten namen de verdachten over en de auto in beslag. De recherche van Lelystad heeft de zaak in onderzoek. De twee mannen zitten vast.

Gestolen

Rond 19.15 uur tankten een 35-jarige man uit Amsterdam en een 48-jarige man uit Almere een auto af en reden weg zonder te betalen. De auto, die was voorzien van gestolen kentekenplaten over de originele kentekenplaten heen, kwam niet ver.

Alarm

Meerdere klanten grepen direct in. Zij blokkeerden de weg van de verdachten en belden 1-1-2 alarm. Omstanders die het zagen gebeuren bleven eveneens wachten op de politie. De twee mannen, geen onbekenden van de politie, zijn ingesloten. De auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.