Politieachtervolging benzinedieven leidt tot één dode

Op de A2 tussen Vinkeveen en Abcoude is afgelopen zaterdag een automobilist omgekomen na een wilde politieachtervolging. De man stond in een file toen de vluchtauto daar vol op inreed. De twee verdachten zouden eerder op de dag benzine hebben getankt zonder te betalen. Zij raakten eveneens gewond.

De dieven hadden rond 9.30 uur bij een tankstation nabij Culemborg getankt zonder te betalen. Daarop zette de pomphouder zelf de achtervolging in. Ook had hij de politie ingelicht die eveneens de achtervolging inzette.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging ramde de vluchtauto meerdere keren verschillende politiewagens. Inmiddels waren er meer dan 10 politiewagens en een politiehelikopter bij de achtervolging betrokken.

File

Op de A2, waar de achtervolging inmiddels was aanbeland, waren de Matrixborden ingeschakeld om het verkeer langzamer te doen rijden, met een file als gevolg.

De vluchtauto reed hierop met hoge snelheid in waardoor een automobilist in een van de achterste auto’s kwam te overlijden. Een andere automobilist raakte gewond alsook de twee inzittenden van de vluchtauto. Zij werden ter plaatse door de politie ingerekend.

Opvangen

Ooggetuigen zeggen nu dat de politie zelf de file heeft veroorzaakt om de vluchtauto te kunnen opvangen. Het KLPD stelt een onderzoek in of deze bewering juist is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Politieachtervolging benzinedieven leidt tot één dode”

Frank Dörr|24.10.11|21:52

Ik begrijp dat bij de achtervolging 15 tot 20 politieauto’s betrokken waren. Dappere mannen, die 30 tot 40 mannen nodig hebben om 2 benzinedieven in te rekenen. Nu begrijp ik ook waarom de heren niet verschijnen bij een inbraakmelding. ‘Snachts hebben ze de 100 mensen niet die daarvoor nodig zijn.

Je zou nog misselijk worden van deze helden.

Roel|24.10.11|23:12

kom Frank, nogal makkelijk oordelen!

Als die kerels als idioten rondreden en het verkeer in gevaar brahten (zelfs meermaals een politieauto aangereden) dan moet je ze stoppen. Al waren ze door rood gereden. Het file maken zal best getest zijn als de veiligste optie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politieachtervolging benzinedieven leidt tot één dode | TankPro.nl

Politieachtervolging benzinedieven leidt tot één dode

Op de A2 tussen Vinkeveen en Abcoude is afgelopen zaterdag een automobilist omgekomen na een wilde politieachtervolging. De man stond in een file toen de vluchtauto daar vol op inreed. De twee verdachten zouden eerder op de dag benzine hebben getankt zonder te betalen. Zij raakten eveneens gewond.

De dieven hadden rond 9.30 uur bij een tankstation nabij Culemborg getankt zonder te betalen. Daarop zette de pomphouder zelf de achtervolging in. Ook had hij de politie ingelicht die eveneens de achtervolging inzette.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging ramde de vluchtauto meerdere keren verschillende politiewagens. Inmiddels waren er meer dan 10 politiewagens en een politiehelikopter bij de achtervolging betrokken.

File

Op de A2, waar de achtervolging inmiddels was aanbeland, waren de Matrixborden ingeschakeld om het verkeer langzamer te doen rijden, met een file als gevolg.

De vluchtauto reed hierop met hoge snelheid in waardoor een automobilist in een van de achterste auto’s kwam te overlijden. Een andere automobilist raakte gewond alsook de twee inzittenden van de vluchtauto. Zij werden ter plaatse door de politie ingerekend.

Opvangen

Ooggetuigen zeggen nu dat de politie zelf de file heeft veroorzaakt om de vluchtauto te kunnen opvangen. Het KLPD stelt een onderzoek in of deze bewering juist is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Politieachtervolging benzinedieven leidt tot één dode”

Frank Dörr|24.10.11|21:52

Ik begrijp dat bij de achtervolging 15 tot 20 politieauto’s betrokken waren. Dappere mannen, die 30 tot 40 mannen nodig hebben om 2 benzinedieven in te rekenen. Nu begrijp ik ook waarom de heren niet verschijnen bij een inbraakmelding. ‘Snachts hebben ze de 100 mensen niet die daarvoor nodig zijn.

Je zou nog misselijk worden van deze helden.

Roel|24.10.11|23:12

kom Frank, nogal makkelijk oordelen!

Als die kerels als idioten rondreden en het verkeer in gevaar brahten (zelfs meermaals een politieauto aangereden) dan moet je ze stoppen. Al waren ze door rood gereden. Het file maken zal best getest zijn als de veiligste optie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.