scooters

Pomphouders Amsterdam dupe van stelende scooterrijders

scooters

Pomphouders in Amsterdam zijn in toenemende mate slachtoffer van scooterrijders die tanken zonder te betalen, meldt De Telegraaf. Ook al wordt het kenteken geregistreerd, de daders kunnen maar moeilijk worden opgespoord omdat veel van de scooters blijken te zijn gestolen.

Belangenvereniging Verkeersgroepen Amsterdam stelt dat het hier een structureel probleem betreft.

Het zou sommige pomphouders duizenden euro’s per maand kosten. Pomphouders zelf willen niets zeggen uit angst voor represailles.

Kentekenplaten

Volgens BETA gaat het om een specifiek grootstedelijk probleem dat zich ook nog eens met name lijkt voor te doen in Amsterdam.

De belangenorganisatie stelt dat door de grotere kentekenplaten van brommers en scooters in combinatie met betere camera’s bij de tankstations, daders juist sneller worden gepakt.

Identificeren

In Amsterdam hebben deze maatregelen minder effect omdat veel van de scooters niet op naam staan van de bestuurder.

Scooters worden vaak gestolen en ingezet voor overvallen en straatroven. Bovendien is de gehelmde berijder amper te identificeren. Bij veel tankstations moeten bestuurders van scooters en brommers daarom hun helm afgeven alvorens de pomphouder de brandstof vrijgeeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Pomphouders Amsterdam dupe van stelende scooterrijders”

schijffelen|20.10.11|14:50

PROBLEEM is opgelost bij werkwijze collega`s in Parijs,ie betaald binnen het aantal liters dat je wil hebben en eerder kan je niet tanken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.