Geen animo voor aardgastankstation in Putten

Ondanks een subsidie van 48.300 euro heeft geen enkele partij zich gemeld om in Putten een tankstation voor aardgas te exploiteren. De subsidie was mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Putten wilde met de realisatie van een tankstation op aardgas een slag maken in duurzaamheid, zo meldt De Stentor.

Het idee achter het initiatief was dat een aardgastankstation past in het streven van de gemeente om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De subsidie had gebruikt kunnen worden voor de opening van een nieuw station, of om een bestaand tankstation voor aardgas geschikt te maken. Zowel vrachtverkeer, als personenwagens hadden hier terecht gekund.

Kandidaten

Het college van B en W laat weten dat er toch twee kandidaten waren. Hoewel Putten had aangegeven mogelijk zelf afnemer van aardgas te willen worden, door de aanschaf van twee door aardgas aangedreven vuilniswagens, zagen CNG Net en Guliker beiden af van een aanvraag.

Vulpunt

Het college overweegt nu of de aanschaf van twee vuilniswagens op aardgas alsnog kan doorgaan. CNG Net zou in dat geval een vulpunt voor aardgas op de gemeentewerf kunnen aanleggen.

De gemeente kan dan per verbruikte kilogram gas afrekenen. Uiterlijk 1 december wordt een beslissing genomen over aanschaf van nieuwe huisvuilwagens.
Daarna volgt er een voorstel aan de raad om de subsidieregeling formeel in te trekken.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.