Tankstation zet afvalwater om in waterstof

Het lijkt nog toekomstmuziek maar automobilisten in de Verenigde Staten kunnen nu al rijden op afvalwater. In Californië is een nieuwe technologie ontwikkeld die afvalwater omzet in waterstof. Ook andere afvalproducten kunnen tot waterstof worden gevormd.

In afvalwater wordt methaangas gevormd. Dit gas wordt vervolgens gereinigd en omgezet tot waterstof dat geschikt is om auto’s op te laten rijden, meldt BNR.

Mogelijkheden

De nieuwe technologie biedt veel mogelijkheden voor waterstofproductie uit afvalstromen, zoals afval uit landbouw en veeteelt en voedingsmiddelenbedrijven.

Als al deze afvalstromen worden omgezet in waterstof zouden miljoenen brandstofcelauto’s in de Verenigde Staten van waterstof kunnen worden voorzien. Dit maakt de waterstoftechnologie zeer aantrekkelijk.

Vulpunten

In Europa is de waterstofauto nog in ontwikkeling. Op enkele prototypes na rijden er nagenoeg geen auto’s op waterstof. Autofabrikanten dringen aan op meer vulpunten voor waterstof bij tankstations. Verwacht wordt dat autofabrikanten in 2014 de eerste waterstofauto’s in voorzichtige aantallen op de markt gaan brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation zet afvalwater om in waterstof | TankPro.nl

Tankstation zet afvalwater om in waterstof

Het lijkt nog toekomstmuziek maar automobilisten in de Verenigde Staten kunnen nu al rijden op afvalwater. In Californië is een nieuwe technologie ontwikkeld die afvalwater omzet in waterstof. Ook andere afvalproducten kunnen tot waterstof worden gevormd.

In afvalwater wordt methaangas gevormd. Dit gas wordt vervolgens gereinigd en omgezet tot waterstof dat geschikt is om auto’s op te laten rijden, meldt BNR.

Mogelijkheden

De nieuwe technologie biedt veel mogelijkheden voor waterstofproductie uit afvalstromen, zoals afval uit landbouw en veeteelt en voedingsmiddelenbedrijven.

Als al deze afvalstromen worden omgezet in waterstof zouden miljoenen brandstofcelauto’s in de Verenigde Staten van waterstof kunnen worden voorzien. Dit maakt de waterstoftechnologie zeer aantrekkelijk.

Vulpunten

In Europa is de waterstofauto nog in ontwikkeling. Op enkele prototypes na rijden er nagenoeg geen auto’s op waterstof. Autofabrikanten dringen aan op meer vulpunten voor waterstof bij tankstations. Verwacht wordt dat autofabrikanten in 2014 de eerste waterstofauto’s in voorzichtige aantallen op de markt gaan brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.