Aardgastankstation alleen voor ambtenaren

In Elst wordt binnenkort een aargastankstation geopend waar alleen ambtenaren van de gemeente mogen tanken. Auto’s, bussen en vrachtwagens van particulieren en bedrijven kunnen er niet terecht.

Het nieuwe vulpunt voor aardgas zal door slechts vijf auto’s van de gemeente worden gebruikt. Maar dat moeten er in de toekomst meer gaan worden. Elst wil met het nieuwe vulpunt juist het eigen gebruik van aardgas stimuleren, meldt de Gelderlander .

Particulieren

Een aardagsvulpunt waar ook particulieren mogen tanken is volgens een woordvoerder niet mogelijk omdat de gemeente niet als ondernemer mag opereren. Wel mag de gemeente vergunningen verlenen aan bedrijven die een aardagasvulpunt willen exploiteren.

”Bovendien wordt het vulpunt aangesloten op de regulieren aardagsleiding op onze gemeetewerf. Het vullen van een voertuig duurt daardoor een stuk langer dan normaal en gebeurt ’s nachts”, aldus de woordvoerder. Het aardags wordt geleverd door Nuon. Wie de installatie gaat bouwen is nog onduidelijk. De aanbesteding hierover moet nog worden uitgebracht. Voor het einde van het jaar moet het aardgasvulpunt er zijn.

Regio

De meest nabijgelegen aardagstankstations in de regio staan in Arnhem, Nijmegen  en Tiel. In Wageningen wordt eveneens aan een aardgasvulpunt gewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.