Total investeert met snellaadpunt in elektrisch rijden

TOTAL Nederland gaat flink investeren in snellaadpunten voor elektrische auto’s. Afgelopen donderdag opende Total het eerste ´Plug to Drive´- snellaadpunt op het tankstation aan het Stadionplein in Amsterdam. De komende maanden realiseert Total nog zes snellaadpunten op haar tankstations in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Hiermee wil Total bijdragen aan duurzame mobiliteit in Nederland.

Dankzij de ontwikkeling van krachtige elektromotoren en accu’s met voldoende capaciteit om grotere afstanden af te leggen wordt elektrisch rijden steeds populairder. Toch aarzelen veel automobilisten om over te stappen van fossiele brandstoffen naar een auto op elektriciteit.

“De reden is veelal de angst om onderweg met een lege accu langs de weg te staan”,stelt Benoit Ortegat, directeur Total Nederland.

Plug to Drive

De ´Plug to Drive´-snellaadpunten kunnen in maximaal 30 minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot 80% opladen. Dit staat gelijk aan een actieradius van ongeveer honderd kilometer. De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto’s die kunnen opladen met gelijkstroom.

De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom. Van deze vorm van snelladen zijn er momenteel nog geen modellen beschikbaar.

Betaalgemak

Om naast oplaadgemak ook betaalgemak te waarborgen, heeft Total een speciale Plug tot Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van 10 minuten oplaadtijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.