Zelfstandige pomphouder kiest ook voor groen gas

Pomphouder Evert Sanderman uit Rijssen is een pionier. Als een van de eerste zelfstandige pomphouders investeert hij in een groen gasvulpunt binnen zijn tankstation. ”Soms moet je een beetje eigenwijs zijn en die kip en ei-discussie doorbreken.”

Voor pomphouder Sanderman is juist nu de tijd aangebroken om te investeren in de toekomst als het om brandstof gaat. “Het is toch eigenlijk vreemd dat we olie en gas grotendeels uit het buitenland moeten halen terwijl we met groen gas een geheel eigen product hebben. Ook vind ik als pomphouder dat we eens een tegenprestatie mogen leveren wat het milieu betreft.”

Keuze

De keuze voor groen gas is voor Sanderman daarbij vanzelfsprekend. “Dat is volgens mij op korte termijn de beste optie. Elektrisch rijden werkt op dit moment nog niet goed genoeg. In de toekomst verwacht ik ook veel van waterstof maar voorlopig houd ik het op groen gas.”

Opschalen

Ballast Nedam IPM is marktleider in het bouwen van groen gastankstations in Nederland. De bouwer houdt de markt nauwlettend in de gaten en heeft een nieuw profssioneel CNG-tankconcept ontwikkeld.

Deze tankinstallatie is modulair opgebouwd en eenvoudig op te schalen zodra de markt voor rijden op groen gas toeneemt.

Investering

Accountmanager Joost Jansen: “Dat houdt in dat de investering voor de pomphouder circa 30 % lager ligt dan normaal. Op deze manier kan het tankstation meegroeien met een groeiende markt. Voor elke specifieke vraag van de klant realiseren wij een tankinstallatie volledig op maat.”

Ballast Nedam verzorgt niet alleen de bouw van het station maar ook alle vergunningaanvragen plus het beheer en onderhoud.

Borrel

Pomphouder Sanderman legt nu zo’n 2 ton neer voor zijn nieuwe groen gasvulpunt. Hij hoopt de investering er over enkele jaren uit te hebben. “Ik ga al mijn zakelijke klanten uitnodigen voor een borrel en ze op de hoogte brengen van het goede nieuws en de mogelijkheden.”

In december hoopt de pomphouder zijn nieuwe groen gasvulpunt in Rijssen feestelijk te openen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Zelfstandige pomphouder kiest ook voor groen gas”

Douwe Koops|23.09.11|09:52

Als ik bij jullie kom tanken met mijn auto die rijdt op groen gas, tank ik dan echt Groen Gas?
CNG net maakt wel melding dat men groen gas wil verhandelen maar men heeft het nog niet.
Mooi als het bij jullie voor elkaar is in december.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zelfstandige pomphouder kiest ook voor groen gas | TankPro.nl