Elektrische auto pas bij 200 km actieradius interessant

AMSTERDAM – Twee Franse toeristen bekijken de Think City. In aanwezigheid van milieuwethouder Marijke Vos nam Amsterdam woensdag als eerste gemeente in Nederland zes volledig elektrische personenvoertuigen in gebruik nam. De wethouder opende eveneens het eerst officiele oplaadpunt bij het stadhuis. ANP OLAF KRAAK

Een elektrische auto moet een minimale actieradius hebben van 194 kilometer. Pas dan wordt de auto interessant voor de zakelijke rijder. Voor de privé-rijder ligt het bereik op 148 kilometer.

Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Technology Strategy Board. Uit het onderzoek bljkt verder dat nieuwe eigenaren van elektrische wagens zeker drie maanden moeten wennen aan hun auto.

Angst

Ook maken de gebruikers zich grote zorgen of ze niet stranden met hun elektrische wagen. Dat gevoel verdwijnt langzaam als de bestuurder zijn wagen beter leert kennen.

Rijstijl

Door het ontwikkelen van een duurzame rijstijl en het beter inplannen van de reis krijgen gebruikers steeds meer vertrouwen en verdwijnt de angst om langs de kant van de weg te staan geleidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.