Wegtransport kiest vaker voor biobrandstof

De wereldwijde productie van biobrandstoffen is in 2010 met 17 procent gestegen tot een recordniveau van 105 miljard liter. Dat houdt in dat in 2010 2,7 procent van het internationale wegtransport op biobrandstof reed. In 2009 was dat 2 procent.

Oorzaken voor de groei zijn de hoge olieprijzen, herstel van de economie en nieuwe wet- en regelgeving die het rijden op biobrandstof aantrekkelijk maken.

Producenten

De Verenigde Staten en Brazilië zijn de grootste producenten van ethanol zo blijkt uit een onderzoek van het Worldwatch Institute gepubliceerd door AgriHolland. De Europese Unie is de grootste producent van biodiesel.

Switchen

Sommige Europese landen switchen van gewassen voor biodiesel naar ethanol, omdat  een recent rapport van de Europese Commissie stelt dat biomassa voor ethanol een hogere energie-inhoud heeft dan gewassen voor biodiesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.