Barneveld opent eerste aardgastankstation

Op donderdag 15 september opent de gemeente Barneveld samen met CNG Net het eerste aardgastankstation van de stad. Het aardgasstation is ondergebracht bij het Argos-tankstation aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld vlakbij de A30.  De ligging, tussen snelwegen A1 en A2, zorgt voor een goede bereikbaarheid voor bedrijven en automobilisten in en om Barneveld.

De gemeenten van de Regio FoodValley in Gelderland hebben in het Regionale Samenwerkings Programma 2008-2011 afspraken gemaakt om mee te werken aan de realisering van een (regionaal) dekkend netwerk van aardgastankstations.

Netwerk

Dit regionale netwerk wordt onderdeel van een landelijk dekkend netwerk. Dit betekent onder andere dat de gemeenten faciliteren bij de ontwikkeling van een dergelijk station, en zelf een inspanningsverplichting aangaan voor het omschakelen van het eigen wagenpark naar aardgasauto’s. Inmiddels telt Gelderland 9 locaties waar aardgas kan worden getankt.

Groen gas

Binnenkort maakt CNG Net de overgang naar groen gas. Op bestaande aardgastankstations kan zonder aanpassingen groen gas worden getankt. Groen gas ontstaat bij de vergisting van groen- en snoeiafval, slib en mest en wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd. Het groen gas is nagenoeg CO2-neutraal. Groen gas wordt op dit moment gezien als de meest duurzame brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.