Schultz: 200.000 elektrische auto’s over 10 jaar

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil over tien jaar 200.000 elektrische auto’s op de weg hebben. De minister uitte dit voornemen tijdens de opening van het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. Het centrum is een belevingscentrum met voorlichting aan bedrijven en consumenten over alle aspecten van elektrisch vervoer en andere mogelijkheden voor schone voertuigen. De elektrische voertuigen kunnen er ook worden getest.

Schultz van Haegen : “We willen over 10 jaar 200.000 elektrische auto’s op de weg hebben en de CO2-uitstoot van ons verkeer omlaag dringen. Zoveel mogelijk mensen moeten kennis kunnen maken met duurzame mobiliteit.”

“Je ervaart pas echt wat het is om elektrisch en zuinig te rijden als je het met eigen ogen ziet en met eigen handen voelt. En dat kan hier. Daarom steunen wij via het Instituut voor Duurzame Mobiliteit dit initiatief.”

Batterij

Naast het met eigen ogen zien adviseert het centrum ook bedrijven over mobiliteitsvraagstukken. Initiatiefnemer Alfred Möller: “Een elektrisch voertuig is eigenlijk een grote batterij op wielen. Voor de verkoop is daarom een totaal andere benadering nodig dan bij traditionele voertuigen.”

Advies

“Wij geven in dit centrum onafhankelijk advies over alle soorten en merken elektrische voertuigen en bijkomende zaken zoals subsidies, laadpalen, verzekeringen en leasing. Maar het leukste van dit centrum is om mensen enthousiast te maken door ze te laten ervaren hoe het is om elektrisch te rijden.”

Brandstoffen

Er is naast het elektrisch vervoer ook aandacht voor Het Nieuwe Rijden (hoofdpartner), met rijstijltips voor automobilisten en aandacht voor de keuze tussen soorten brandstoffen, banden en vervoermiddelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.