Subsidie van 48.300 euro voor nieuw aardgasstation

Putten wil in haar gemeente een tankstation voor aardgas laten bouwen. De gemeente gaat voor de realisatie aankloppen bij de provincie Gelderland. Voor de bouw van één aardgasstation is een maximale subsidie van 48.300 euro beschikbaar.

Putten wil haast maken met de aanvraag want de subsidieregeling geldt tot het eind van het jaar. Daarna vloeit het ongebruikte geld terug in de provinciekas, meldt de Stentor.

Verschil

Met de subsidie worden de kosten betaald van een mogelijke ombouw van een bestaand tankstation tot één met aardgas. Bij nieuwbouw dient de subsidie om het verschil in kostprijs tussen een benzinestation en een aardgasstation te overbruggen.

Voorwaarden

De gemeente verbindt wel enkele voorwaarden aan de komst van een aardgasstation. Zo moeten de vulpunten geschikt zijn voor zowel personen- als goederenverkeer en goed bereikbaar voor alle inwoners van Putten.

Bovendien moet het station voor het einde van het jaar zijn gerealiseerd. De gemeenteraad beslist 8 september over de de komst van het aardgasstation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.