Vuurwerk en tankstations gaan goed samen

De opslag en verkoop van vuurwerk bij tankstations kan goed samengaan en levert een extra bron van inkomsten op voor de pomphouder. Dat zegt Gijs Bosman van de Bovag. “Juist het personeel van tankstations is prima op de hoogte van alle veiligheidsmaatregelen omtrent brandstoffen.”

Steeds vaker doen pomphouders aanvragen bij gemeenten om aan het einde van het jaar vuurwerk te mogen verkopen en op te slaan. En ook steeds vaker wordt hierin toegestemd. Dat heeft allles te maken met de versoepeling van de wetgeving omtrent opslag en verkoop van vuurwerk.

Opslagbunker

Zo heeft bijvoorbeeld pomphouder G. Klink in Vaassen een aanvraag lopen bij de gemeente om vuurwerk op te slaan en te verkopen.

De gemeente stemt hiermee in, mits aan strenge voorwaarden wordt voldaan. Zo zal de verkoop van LPG tijdens de verkoopdagen van vuurwerk worden stilgelegd en moet er een opslagbunker komen om hierin het vuurwerk veilig te bewaren. ‘Het plan is nu realistisch en veilig te noemen”, aldus wethouder Joop van Nuijs.

Gevoelig

De gemeente beseft dat de opslag maatschappelijk gevoelig ligt en tot veel reactie van met name omwonenden kan leiden. ‘Op basis van de uitgevoerde onderzoeken en de acht genomen afstanden kan echter worden geconcludeerd dat de veiligheid niet in het geding zal zijn’, aldus een gemeente-verklaring.

In dat kader heeft de pomphouder al zelf actie ondernomen door buurtbewoners uit te nodigen voor een informatie-avond over de vuurwerkplannen.

Inkomsten

Voor zowel de belangenverenigingen voor tankstationhouders, Beta en Bovag, is de verkoop van vuurwerk aan de pomp eerder vanzelfsprekend dan onverenigbaar.

Bosman: “Misschien is het juist de beste plek omdat alle betrokkenen bij een tankstation zijn getraind in eventuele calamiteiten en precies op de hoogte zijn van de mogelijke risico’s.”

“Bovendien zijn pomphouders creatieve ondernemers die altijd een manier zullen zoeken en vinden  om extra inkomsten te genereren.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Vuurwerk en tankstations gaan goed samen”

peter|01.09.11|11:47

Hoi, wij verkopen al jaren vuurwerk bij ons tankstation ( vuurwerkwinkelbakel.nl ) en hebben in het begin wel wat reacties gehad of dit wel kon, maar de mensen zijn er aan gewend geraakt en als je zelf goede maatregelen treft en je aan de regels houdt is er niets aan de hand.
Wij hebben er destijds veel publiciteit door gekregen o.a. 3FM Giel Beelen, Telegraaf etc.

gr. Peter Smits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.