Volkswagen presenteert stadsauto up! op aardgas

Volkswagen komt begin 2012 met de nieuwe stadsauto up! De auto is uitgerust met een driecilinder motor die geschikt is voor aardgas en groengas. De up! wordt daarmee de minst CO2-uitstotende, niet-elektrische auto op de markt.

Het model is goed voor een CO2-uitstoot van 86 g/km (gemiddeld verbruik: 3,2 kg/100 km) en in BlueMotion Technology-uitvoering zelfs 79 g/km.

De up! is bij de marktintroductie BPM- en wegenbelastingvrij en kent een fiscale bijtelling van 14% .

Ruimte

De auto is met 3,54 meter lang, 1,64 meter breed en 1,48 meter hoog een zeer compacte stadsauto en biedt zijn vier inzittenden volop ruimte.

Daarbij heeft de bagageruimte een voor deze klasse unieke inhoud van 251 liter, na het neerklappen van de achterbank wordt dat een zelfs 951 liter.

Laser-sensor

Als enige auto in zijn segment is de up! leverbaar met City Emergency Braking. Dit veiligheidssysteem is actief bij snelheden tot 30 km/h en maakt gebruik van een laser-sensor.

Deze ‘herkent’ situaties waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. In dergelijke gevallen zal City Emergency Braking op basis van snelheid en rijomstandigheden automatisch remmen. Dit om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen.

De up! debuteert op de IAA-autoshow in Frankfurt van 15 tot 25 september. Dan maakt Volswagen ook de prijzen van de nieuwe stadsauto bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.