Vakbeurs Ecomobiel 2011 groeit uit jasje

De vakbeurs voor duurzame mobiliteit, Ecomobiel, is flink uit zijn jasje aan het groeien. De beurs voor de vakbranche is twee keer zo groot als vorig jaar en heeft nu een vloeroppervlak van 10.000 m2. Ook worden er meer bezoekers verwacht: 5000 ten opzichte van 3400 bezoekers in 2010. Ecomobiel wordt op 27 en 28 september gehouden in Hal 11 in Ahoy Rotterdam. 

Dit jaar worden er zes Ecomobiel Awards uitgereikt in vijf categorieën die betrekking hebben op duurzame mobiliteit. Speciale aandacht gaat uit naar bio-brandstoffen en dan met name Groengas.

Groengas

Woordvoerder Renate Jonker van Ecomobiel. “We kunnen  toch stellen dat Groengas als alternatieve brandstof steeds meer terrein wint op elektrisch rijden dat alsnog zijn beperkingen kent.”

In samenwerking met EnergyValley en Groen Rijden wordt er op de tweede dag van de beurs speciale aandacht aan Groengas-rijden besteed. Ook zijn er verschillende automerken die hun Groengas-auto’s tentoonstellen.

Vakbeurs

Ecomobiel is een vakbeurs en wil dat ook blijven. Toch is in de nieuwe opzet gekozen om de consument ook uit te nodigen.

“Wij zijn  er van overtuigd dat de vernieuwing vanuit de branche zelf moet komen en de consument dan vanzelf volgt. Maar dat weerhoudt ons niet om ook de consument van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te brengen. Daarom hebben we voor een consumentenavond gekozen”, aldus Jonker.

Deze is op 27 september  van 17.00 uur tot 20.30 uur.

Workshops

Ecomobiel telt dit jaar meer dan 100 standhouders en 30 workshops. Internationaal krijgt de beurs steeds meer aanzien.

Jonker: “We hebben nu al deelnemers uit veel Europese landen. De verwachting is dat we volgend jaar nog groter worden. Mensen beginnen in te zien dat de tijd rijp is voor een omslag. In ieder geval in denken.” Het thema van Ecomobiel is: ‘Stop Thinking Start Acting”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.