Pomp van het Volk wil Nederland veroveren

Het Belgische concept voor tankstations  ‘Pomp van het Volk’ gaat zijn vleugels in Nederland uitslaan. De toverwoorden zijn winstdeling en laagste prijs garantie en daar zijn de ‘Ollanders’ wel vatbaar voor, is de mening van initiatiefnemer Pieter Poissonnnier (34).

De Pomp van Het Volk bestaat in België nu bijna drie jaar en is een doorslaand succes. De formule is even simpel als doeltreffend: garandeer de laagste benzineprijs in de regio en koppel hieraan een eenmalige, jaarlijkse winstdeling  met je vaste klanten.

Zorg hiernaast voor een opvallende kleurstelling van de tankstations; een minimale ‘overhead’ en de klanten stromen toe.

Winstdeling

Zo kan het dus dat België inmiddels 16 feloranje Pompen van het Volk telt en 12.000 vaste klanten die zich op de website hebben ingeschreven. Zij komen aan het eind van het jaar in aanmerking voor een winstdeling.

Om een voorbeeld te geven: meneer Jansen tankt bij de Pomp van het Volk in één jaar 2500 liter diesel. Aan het einde van het jaar wordt bekend gemaakt dat de Pomp van het Volk 10 miljoen liter heeft verkocht en 200.000 euro winst heeft gemaakt.

Meneer Jansen zelf is verantwoordelijk voor 1/4000 van de totale omzet en kan dus aanspraak op 1/4000e deel van de winst: 50 euro.

Overname

Poissonnier haast zich te zeggen dat er daadwerkelijk winst gemaakt moet worden om geld uit te keren. “In 2009 hebben we ongeveer 25 euro uitgekeerd aan onze vaste klanten, maar door veel overnames van tankstations is er in 2010 nul uitgekeerd.

We moeten blijven investeren. De bedoeling is dat we dit jaar weer een dividend kunnen uitkeren en dat gaat ook lukken. Onze klanten begrijpen dat ook.”

Nederland

Nu de Belgische automobilist de Pomp van het Volk in zijn hart lijkt te hebben gesloten acht Poissonnier de tijd rijp om de oversteek naar Nederland te maken. Hij gaat op zoek naar kleine tankstations die op het punt staan de pijp aan maarten te geven.

”Ik denk ook aan een soort Franchise-formule.” Poissonnier is ervan overtuigd dat zijn concept ook in Nederland zal aanslaan. “Omdat ik de kleur oranje voor de pompstations gebruik vragen klanten wel eens of ik zelf Nederlander ben. Ik beschouw dat als een compliment.”

Internet

Met het Pomp van het Volk-concept wil de ondernemer bovendien andere markten bestormen. Hij zit te denken aan de ‘Bank van het Volk’  of  ‘Telefonie van het Volk’ dan wel ‘Internet van het Volk’. “De opties zijn legio, maar eerst gaan we in Nederland aan de slag.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Pomp van het Volk wil Nederland veroveren”

Dhr.T.A.van de Vooren|19.08.11|11:03

als””Öllander””zijn jullie van harte welkom,hoe sneller hoe beter.met vriendelijke groeten!!!!

Peter Mol|24.08.11|20:17

Kom Maar op met die pomp ik rijd LPG en hier op het eiland Tholen kan ik geen LPG meer Tanken weet ook nog wel een station eventueel bij een grote woonboulevaard in Poortvliet deze stopt al met verkoop van LPG

Met vriendelijke groet

P. mol

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.