RMC, taxi, taxibus, aardgas,

100 Aardgasbussen zorgen voor extra vulpunten Rotterdam

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) is met de ingebruikname van 100 taxibussen op aardgas een nieuw innovatief tijdperk ingegaan. Dat zegt directeur Sjaak de Winter. Het aantal Rotterdamse aardgasvulpunten stijgt binnen een jaar van één naar drie.

De sleutels van de nieuwe Volkswagen-bussen werden vrijdag overgedragen aan 60 taxi-ondernemers die onder de paraplu van RMC voor milieuvriendelijk personenvervoer in Rotterdam gaan zorgen.

De fonkelnieuwe bussen zullen worden gebruikt voor het leerlingenvervoer in Rotterdam en omstreken. RMC had in de aanbesteding de beste papieren maar moest wel meegaan in de eis van de gemeente dat de bussen op aardgas zouden gaan rijden.

Aardgas

Aan die eis werd voldaan door in een tijdsbestek van amper drie maanden de taxi-bussen te laten ombouwen tot Aardgasbussen en geschikt te maken voor personenvervoer. “Een waar huzarenstukje’, vindt de Winter.

Buiten de bestickering dat ‘Deze bus op aardgas rijdt’ is er optisch weinig verschil met een ‘normale’ Volkswagen Transporter. De techniek zit onder de motorkap en onder de bus waar vier gas-cilinders zijn geplaatst. In totaal zullen in Rotterdam 115 bussen op aardgas gaan rijden.

Aardgasstation

Vraag is wel waar deze bussen moeten gaan tanken. Vooralsnog heeft exploitant van aardgasstations, CNG Net, één locatie waar aardgas kan worden getankt en wel bij het Argos-tankstation bij luchthaven Rotterdam-The Hague. ‘Te weinig’, menen de taxichauffeurs omdat een extra ritje naar dit tankstation op maandbasis aardig in de papieren kan lopen.

Zeker als je bedenkt dat op een volle tank aardgas 290 kilometer kan worden gereden. CNG Net heeft naar dit geluid geluisterd en bouwt binnen een paar maanden een nieuw aardgasstation in Rotterdam-zuid, wederom bij een Argos tankstation.

Chauffeurs

Een derde station komt er midden volgend jaar, beloofd manager Jeroen Jones van CNG Net. ”Daarmee zit het met de dekkingsgraad in Rotterdam wel goed. De chauffeurs zullen even geduld moeten hebben.” In totaal telt Nederland 60 stations waar aardgas kan worden getankt.

Sjaak de Winter van RMC zegt trots te zijn op zijn nieuwe vloot maar houdt ook oren en ogen open naar nieuwe ontwikkelingen.

”Het is nu aardgas wat de klok slaat maar het is en blijft een fossiele brandstof. Als facilitair bedrijf blijven we kijken naar ontwikkelingen met elektrische auto’s en andere vormen van duurzaam vervoer. Voorlopig hebben we een eerste grote slag geslagen als het om het milieu gaat.’

Fred Kramer

Bekijk maandag het videoverslag van TankPro.nl over de taxibussen op aardgas!

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

100 Aardgasbussen zorgen voor extra vulpunten Rotterdam | TankPro.nl
RMC, taxi, taxibus, aardgas,

100 Aardgasbussen zorgen voor extra vulpunten Rotterdam

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) is met de ingebruikname van 100 taxibussen op aardgas een nieuw innovatief tijdperk ingegaan. Dat zegt directeur Sjaak de Winter. Het aantal Rotterdamse aardgasvulpunten stijgt binnen een jaar van één naar drie.

De sleutels van de nieuwe Volkswagen-bussen werden vrijdag overgedragen aan 60 taxi-ondernemers die onder de paraplu van RMC voor milieuvriendelijk personenvervoer in Rotterdam gaan zorgen.

De fonkelnieuwe bussen zullen worden gebruikt voor het leerlingenvervoer in Rotterdam en omstreken. RMC had in de aanbesteding de beste papieren maar moest wel meegaan in de eis van de gemeente dat de bussen op aardgas zouden gaan rijden.

Aardgas

Aan die eis werd voldaan door in een tijdsbestek van amper drie maanden de taxi-bussen te laten ombouwen tot Aardgasbussen en geschikt te maken voor personenvervoer. “Een waar huzarenstukje’, vindt de Winter.

Buiten de bestickering dat ‘Deze bus op aardgas rijdt’ is er optisch weinig verschil met een ‘normale’ Volkswagen Transporter. De techniek zit onder de motorkap en onder de bus waar vier gas-cilinders zijn geplaatst. In totaal zullen in Rotterdam 115 bussen op aardgas gaan rijden.

Aardgasstation

Vraag is wel waar deze bussen moeten gaan tanken. Vooralsnog heeft exploitant van aardgasstations, CNG Net, één locatie waar aardgas kan worden getankt en wel bij het Argos-tankstation bij luchthaven Rotterdam-The Hague. ‘Te weinig’, menen de taxichauffeurs omdat een extra ritje naar dit tankstation op maandbasis aardig in de papieren kan lopen.

Zeker als je bedenkt dat op een volle tank aardgas 290 kilometer kan worden gereden. CNG Net heeft naar dit geluid geluisterd en bouwt binnen een paar maanden een nieuw aardgasstation in Rotterdam-zuid, wederom bij een Argos tankstation.

Chauffeurs

Een derde station komt er midden volgend jaar, beloofd manager Jeroen Jones van CNG Net. ”Daarmee zit het met de dekkingsgraad in Rotterdam wel goed. De chauffeurs zullen even geduld moeten hebben.” In totaal telt Nederland 60 stations waar aardgas kan worden getankt.

Sjaak de Winter van RMC zegt trots te zijn op zijn nieuwe vloot maar houdt ook oren en ogen open naar nieuwe ontwikkelingen.

”Het is nu aardgas wat de klok slaat maar het is en blijft een fossiele brandstof. Als facilitair bedrijf blijven we kijken naar ontwikkelingen met elektrische auto’s en andere vormen van duurzaam vervoer. Voorlopig hebben we een eerste grote slag geslagen als het om het milieu gaat.’

Fred Kramer

Bekijk maandag het videoverslag van TankPro.nl over de taxibussen op aardgas!

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.