mars

Beta hekelt uitspraak over Mars-bonussen

Slap en slecht voor de pomphouders. Zo kwalificeert Ewout Klok van de Belangenvereniging voor Tankstationhouders (Beta) de uitspraak in de rechtszaak tegen snoepfabrikant Mars. Volgens de rechter  mag Mars voorlopig geen bonussen meer geven aan tankstations voor het promoten van eigen snoepgoed. Concurrent Nestlé had de zaak aanhangig gemaakt.

Volgens de rechter in Den Bosch is het goed voor te stellen dat Mars met bonussen producten van Nestlé uit de markt drukt.

Om te voorkomen dat Nestlé hierdoor minder repen gaat verkopen is besloten om de situatie voorlopig te bevriezen.

Dat houdt in dat Mars geen nieuwe tankstations mag werven voor de bonusactie. Eerder gemaakte afspraken met pomphouders blijven vooralsnog staan.

Belangenvereniging

Een slechte zaak voor de pomphouders, vindt Klok. “De rechter bevriest de boel; gaat kennelijk op vakantie en laat het aan een andere rechter over. De pomphouders blijven nu maanden in het ongewisse.”

Volgens Klok moet Nestlé niet zeuren. “Het gaat hier om pure concurrentie. Nestlé had bij andere tankstions hetzelfde moeten doen.” Als de uitspraak in het voordeel van Nestlé uitvalt zou dat een precedent kunnen vormen met desastreuze gevolgen voor pomphouders. “Veel pomphouders hebben soortgelijke afspraken met allerlei fabrikanten. Als die extra inkomsten wegvallen, wordt dat een groot probleem.”

Tankstations

Wat de marge is die Mars aan de pomphouders betaald is niet bekend. Er zouden 300 tankstations aan de bonusactie van Mars meedoen. Een definitieve uitspraak in deze zaak moet nog komen.

Lees ook: Nestlé en Mars ruziën over schapruimte in tankstations. 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta hekelt uitspraak over Mars-bonussen | TankPro.nl
mars

Beta hekelt uitspraak over Mars-bonussen

Slap en slecht voor de pomphouders. Zo kwalificeert Ewout Klok van de Belangenvereniging voor Tankstationhouders (Beta) de uitspraak in de rechtszaak tegen snoepfabrikant Mars. Volgens de rechter  mag Mars voorlopig geen bonussen meer geven aan tankstations voor het promoten van eigen snoepgoed. Concurrent Nestlé had de zaak aanhangig gemaakt.

Volgens de rechter in Den Bosch is het goed voor te stellen dat Mars met bonussen producten van Nestlé uit de markt drukt.

Om te voorkomen dat Nestlé hierdoor minder repen gaat verkopen is besloten om de situatie voorlopig te bevriezen.

Dat houdt in dat Mars geen nieuwe tankstations mag werven voor de bonusactie. Eerder gemaakte afspraken met pomphouders blijven vooralsnog staan.

Belangenvereniging

Een slechte zaak voor de pomphouders, vindt Klok. “De rechter bevriest de boel; gaat kennelijk op vakantie en laat het aan een andere rechter over. De pomphouders blijven nu maanden in het ongewisse.”

Volgens Klok moet Nestlé niet zeuren. “Het gaat hier om pure concurrentie. Nestlé had bij andere tankstions hetzelfde moeten doen.” Als de uitspraak in het voordeel van Nestlé uitvalt zou dat een precedent kunnen vormen met desastreuze gevolgen voor pomphouders. “Veel pomphouders hebben soortgelijke afspraken met allerlei fabrikanten. Als die extra inkomsten wegvallen, wordt dat een groot probleem.”

Tankstations

Wat de marge is die Mars aan de pomphouders betaald is niet bekend. Er zouden 300 tankstations aan de bonusactie van Mars meedoen. Een definitieve uitspraak in deze zaak moet nog komen.

Lees ook: Nestlé en Mars ruziën over schapruimte in tankstations. 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.