bp

Winst BP door hoge olieprijs en rafinagemarges

Vanwege de hoge olieprijzen en rafinagemarges heeft olieconcern BP over het tweede kwartaal een nettowinst van 5,62 miljard geboekt. Dit ondanks een lagere productie van gas en olie in vergelijking met een jaar eerder.

Gemiddeld produceerde BP 3,43 miljoen vaten olie per dag, bijna 11% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling is het gevolg van desinvesteringen, onderhoud in Angola en de Noordzee en minder activiteiten in de Golf van Mexico.

Omzet

Ten opzichte van vorig jaar doet BP het een stuk beter. De omzet steeg met 39% tot $103,84 miljard tegen $75,87 miljard. BP moest in 2010 in het tweede kwartaal 17,15 miljard afschrijven als gevolg van het incident in de Golf van Mexico.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.