Subsidie groengas populair bij Friese bedrijven

De provincie Friesland lijkt voorop te lopen als het gaat om subside-aanvragen voor groengasauto’s voor bedrijven.  24 Friese bedrijven hebben inmiddels een subsidie-aanvraag ingediend voor in totaal 147 bedrijfsauto’s.

Dat is ruim een kwart van het landelijke gemiddelde dat op 85 bedrijven uitkomt.  De groei zou komen doordat Friesland groengas zelf maakt en doordat de provincie al zeven plaatsen heeft waar groengas kan worden getankt.

Groengasauto

Bedrijven krijgen drieduizend euro subsidie per auto als ze voor 31 december een groengasauto aanschaffen. Een aanvraag bestaat uit minimaal drie nieuwe voertuigen.

Het maximale gewicht van een voertuig is 3500 kilogram. De maximale subsidie per aanvraag is € 100.000- wat neerkomt op 33 auto’s.  Ieder bedrijf mag een aanvraag indienen behalve gemeenten en koeriersdiensten (mits zij hun auto’s via een leasemaatschappij aanschaffen).

Lees ookExtra subsidie voor rijden op groengas.

Lees ook: Friesland krijgt dekkend netwerk van groengas-stations

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.