biobrandstof

EU erkent standaarden voor certificering biobrandstoffen

biobrandstof

De Europese Unie heeft zeven standaarden erkend voor certificering van biobrandstoffen. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Met de standaarden kunnen bedrijven die biobrandstoffen produceren of importeren aantonen dat het om duurzaam geproduceerde brandstof gaat.

De criteria waar de standaarden aan moeten voldoen zijn onder meer een verbod op het vernietigen van bossen voor het fabriceren van biomassa, minimaal 35% minder uitstoot in vergelijking met brandstoffen uit olie en de monitoring van het gehele productieproces, van gewasgroei tot aan de pomp.

Biobrandstoffen

Overigens geldt voor de minimale uitstoot dat deze in 2017 50% minder moet zijn en in 2018 zelfs 60% minder in vergelijking met olie. Voor de erkenning van de standaarden waren 25 aanvragen ingediend. Zeven daarvan zijn nu dus goedgekeurd door de EU.

Hierbij zitten vooralsnog geen Nederlandse standaarden. De erkende standaarden voor biobrandstoffen zijn onder meer International Sustainability and Carbon Certification (ISCC), Bonsucro EU, RTRS EU RED, RSB EU RED, 2BSvs, RBSA en Greenergy Brazilian Bioethanol verification programme.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.