platgebrand bos, palmolie

Greenpeace: Biobrandstof slechter dan fossiele brandstof

platgebrand bos, palmolie

Milieuorganisatie Greenpeace beweert dat biobrandstoffen schadelijker zijn voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Dat komt door het vermengen van onder meer soja, raapzaad en palmolie door de biobrandstoffen. Voor het verbouwen hiervoor worden vaak oerbossen vernietigd.

Een studie van de organisatie onder tankstations bij negen Europese landen toont dit aan. Daarmee is er geen sprake van duurzaam verkregen grondstoffen. Volgens Hilde Stroot, campagneleider bossen bij Greenpeace is daarom de Europese Commissie aan zet.

Biobrandstoffen

De Commissie moet er voor zorgen dat goede en slechte biobrandstoffen gescheiden worden. Om alleen duurzaam geproduceerde biobrandstoffen te krijgen denkt de Europese Commissie onder meer aan het invoeren van duurzaamheidscriteria.

Als het aan Greenpeace ligt gaat het nog verder. Greenpeace zou graag zien dat de EU producenten verplicht in kaart laat brengen wat voor land zij gebruiken om de biobrandstoffen te produceren. Alleen zo kan het klimaatprobleem volgens Greenpeace opgelost worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.