arrestatie, politie, handboeien

Politie ontdekt illegale dieseltank in Budel

De politie heeft dinsdag een illegale dieseltank aangetroffen na een inval bij een bedrijf aan de Nieuwstraat in Budel. De politie deed de inval omdat gezien was dat vier mannen op het terrein van het bedrijf kentekenplaten van auto’s aan het verwisselen waren. Daarbij werd de tank ontdekt.

Het bedrijf had geen vergunning voor de dieseltank. Dat bevestigde de gemeente Cranendonk afgelopen woensdag. Volgens een woordvoerder van de gemeente was er ook geen lekplaat om gemorste brandstof in op te vangen.

Rode diesel

Vermoedelijk werd in de tank rode diesel opgeslagen, maar volgens een woordvoerster van de douane Regio Zuid is het resultaat van het onderzoek naar de inhoud van de tank nog niet openbaar gemaakt, meldt ED.nl. Voor rode diesel geldt een lager accijnstarief dan voor gewone diesel. De brandstof mag niet in personenauto’s worden gebruikt.

Rode diesel mag alleen getankt worden in voertuigen die niet onder het wegverkeer of de pleziervaart vallen. Hieronder vallen bijvoorbeeld landbouwtractoren en wegenbouwmachines, die alleen van de openbare weg gebruik maken om van de ene naar de andere werkplek te rijden. Aan rode diesel is een rode kleurstof toegevoegd om het onderscheid met gewone diesel duidelijk te maken. De douane houdt regelmatig controles op onterecht gebruik van rode diesel.

Kentekenplaten

De aangehouden mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het rommelen met kentekenplaten. Het gaat om een 34-jarige Pool, een 38-jarige man uit Budel Dorplein, een 34-jarige Tilburger en een 31-jarige Belg. Er werden twee auto’s met valse kentekenplaten en een BMW waarvan de eigenaar nog niet is achterhaald in beslag genomen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.