zaagsel, hand

Onderzoekers maken biobrandstof uit zaagsel

zaagsel, hand

Onderzoekers aan de universiteit van Calgary hebben een manier gevonden om biobrandstof uit zaagsel te maken. Het onderzoek richtte zich op nieuwe technieken om brandstof uit niet-eetbare producten te halen. Hierbij kwamen de onderzoekers uit op zaagsel.

Volgens onderzoeker Nader Mahinpey kan de brandstof uit zaagsel aan ongeveer twintig procent van de energievraag voldoen. Het duurt echter nog tussen de vijf tot tien jaar voordat deze methode commercieel toe te passen is, meldt NUzakelijk.nl

Biobrandstof

De eerste generatie biobrandstof wordt voornamelijk gemaakt uit suikers, zetmeel en plantaardige oliën zoals suikerriet. Volgens activisten is het gebruik hiervan onverantwoord omdat het leidt tot hogere voedselprijzen.

De tweede generatie biobrandstoffen is niet aan voedsel gerelateerd. Deze biobrandstof wordt gemaakt uit planten die speciaal hiervoor geteeld worden, of uit bijvoorbeeld houtresten en frituurvet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.