benzineprijs, esso

Buitenlandse benzineprijzen omhoog door belastingen

benzineprijs, esso

Buitenlandse benzine wordt steeds duurder doordat de belasting op de brandstoffen in Europa omhoog is gegaan. Toch heeft Nederland nog steeds de hoogste benzineprijs van Europa. Het verschil is in de afgelopen twee jaar wel kleiner geworden. Dat blijkt uit gegevens van United Consumers.

Het meest opvallende voorbeeld is Griekenland. Twee jaar geleden was de benzine daar nog 31 procent goedkoper dan in Nederland. Nu is het verschil nog maar drie procent.

Benzineprijs

De benzineprijs is in Europa echter nog steeds lager dan in Nederland. In het overzicht van UnitedConsumers is te zien dat de benzineprijs van dertien vakantielanden tussen de 3 en 24 procent lager ligt dan in Nederland.

Luxemburg blijft aantrekkelijk voor vakantiegangers op doorreis. De benzine is daar 24 procent goedkoper dan in Nederland. Ook Spanje is aantrekkelijk voor reizigers. Daar is de benzine 22 procent goedkoper dan hier.

Diesel

Ook diesel is de laatste twee jaar in Europa duurder geworden. Twee jaar geleden was de dieselprijs alleen hoger in Italië en Engeland. Nu is de diesel in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Ierland en Italië duurder dan in Nederland.

Diesel kost het meest in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Automobilisten met een dieselauto betalen respectievelijk 15 en 14 procent meer voor een liter diesel dan in Nederland. Vooral Zwitserland valt op. In 2009 betaalden automobilisten nog vijf procent minder voor diesel dan in Nederland.

UnitedConsumers

In het overzicht van UnitedConsumers worden de prijzen van benzine, diesel en LPG vergeleken tussen Nederland en dertien andere Europese landen. Het overzicht wordt maandelijks ververst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Buitenlandse benzineprijzen omhoog door belastingen”

Derksen|13.02.12|17:00

Nu is de diesel in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Ierland en Italië duurder dan in Nederland.

Volgens mij is de diesel in Duitsland ongeveer 10ct duurder als in Nederland.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.