vota, luifel, son

Vota-tankstation in Son mag uitbreiden van college B&W

vota, luifel, son

VoTa-tankstation Van den Hurk in Son mag uitbreiden met een nieuw pompeiland, als het aan het college van B & W ligt. Het onbemande tankstation heeft nu acht pompen. Van den Hurk wil uitbreiden naar 14 pompen. VoTa staat voor Voordelig Tanken.

Er mag geen LPG verkocht worden, omdat het tankstation in een woonomgeving ligt. Ook zou de toegang aan de Kanaalstraat eenrichtingsverkeer moeten worden. De huidige uitrit leidt tot gevaarlijke situaties. Het terrein kan nu via zowel de Ekkersrijt als de Kanaalstraat worden bereikt.

Voorstel

Het voorstel wordt door het college voorgelegd aan de commissie Grondgebiedzaken. “Milieutechnisch zien wij geen bezwaren”, zegt een woordvoerder tegen het Eindhovens Dagblad. Het bestemmingsplan moet dan wel aangepast worden.

Het voorstel werd door Van den Hurk ingediend om de doorstroming op het terrein te bevorderen. Nu staan klanten vaak te wachten waardoor er opstoppingen ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.