bp, tankstation, nijmegen, industrieweg

BP tankstation Nijmegen moet wijken voor nieuwe stadsbrug

Het BP tankstation Van den Berg’s Rotonde moet van de gemeente Nijmegen aan het einde van dit jaar sluiten. Het tankstation gaat dicht omdat het moet wijken voor de aanleg van de nieuwe stadsbrug over de Waal en de weg die naar de brug toe leidt. Het personeel wordt ontslagen.

Pomphouder René van den Berg betreurt dat er geen vervangende locatie komt. “Er is wel met de gemeente Nijmegen onderhandeld over het realiseren van een nieuw tankstation, ter vervanging van het bestaande. Maar daar wil de gemeente Nijmegen niet aan”, zegt hij in De Gelderlander. Volgens de gemeente zijn er al voldoende tankstations in de regio.

Onbegrijpelijk

De pomphouder vindt de sluiting onbegrijpelijk. “We zouden er volgend jaar ons 25-jarig jubileum vieren. Dat gaat nu helaas niet gebeuren. Als ik bezie hoeveel volume we in Nijmegen draaien, heeft het station zeker bestaansrecht.”

Het personeel wordt ontslagen. Het team van het tankstation bestaat uit acht medewerkers. Volgens een van de medewerkers kan de eigenaar hen niet plaatsen bij zijn andere tankstation in Rosmalen.

Stadsbrug

Gemeente Nijmegen is eigenaar van de grond waarop het tankstation is gebouwd. Die verhuurde het aan BP Nederland. Van den Berg huurde het op zijn beurt van BP en bouwde het tankstation.

In totaal moeten dertien bedrijven wijken door de komst van de nieuwe stadsbrug. De meeste bedrijven zijn al weg. Alleen het tankstation en opslagbedrijf Shurgard moeten nog weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.