olie, olievat, vaten

IEA brengt strategische oliereserves in tegen hoge olieprijs

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft aangekondigd om een deel van de strategische oliereserves op de markt te brengen. Dit omdat de hoge olieprijs het economisch herstel tegenhoudt. Of de benzineprijzen daarmee ook dalen, is niet bekend. Het is pas de derde keer in 37 jaar dat IEA oliereserves op de markt brengt.

Wereldwijd brengen 28 landen zestig miljoen vaten olie van hun strategische oliereserves op de markt. De oliereserves zijn bedoeld om olie achter de hand te houden voor het geval er geen olie meer wordt aangevoerd. Bijvoorbeeld als gevolg van oorlog of een boycot. De prijs voor een vat Amerikaanse olie is iets lager dan 90 dollar. Voor een vat Brent olie wordt ruim 102 dollar betaald.

Nederland

Nederland levert 1,2 miljoen vaten. Dagelijks worden wereldwijd ongeveer tachtig miljoen vaten olie verbruikt. Oliedeskundige Aad Correljé van instituut Clingendael kan niet zeggen of de prijzen aan de pomp door deze actie gaan dalen.

“Dat hangt niet alleen af van de ruwe olieprijzen, maar ook van de ontwikkelingen op de aparte markten voor bijvoorbeeld benzine en diesel”, zegt hij tegen de NOS.

Olieprijs

De laatste tijd zijn de benzineprijzen overigens wel gedaald door de lagere olieprijs. In april werd nog een recordprijs van 1,75 euro per liter benzine gemeten. De benzineprijs is sindsdien gezakt en staat nu gemiddeld op 1,676 per liter.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IEA brengt strategische oliereserves in tegen hoge olieprijs | TankPro.nl
olie, olievat, vaten

IEA brengt strategische oliereserves in tegen hoge olieprijs

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft aangekondigd om een deel van de strategische oliereserves op de markt te brengen. Dit omdat de hoge olieprijs het economisch herstel tegenhoudt. Of de benzineprijzen daarmee ook dalen, is niet bekend. Het is pas de derde keer in 37 jaar dat IEA oliereserves op de markt brengt.

Wereldwijd brengen 28 landen zestig miljoen vaten olie van hun strategische oliereserves op de markt. De oliereserves zijn bedoeld om olie achter de hand te houden voor het geval er geen olie meer wordt aangevoerd. Bijvoorbeeld als gevolg van oorlog of een boycot. De prijs voor een vat Amerikaanse olie is iets lager dan 90 dollar. Voor een vat Brent olie wordt ruim 102 dollar betaald.

Nederland

Nederland levert 1,2 miljoen vaten. Dagelijks worden wereldwijd ongeveer tachtig miljoen vaten olie verbruikt. Oliedeskundige Aad Correljé van instituut Clingendael kan niet zeggen of de prijzen aan de pomp door deze actie gaan dalen.

“Dat hangt niet alleen af van de ruwe olieprijzen, maar ook van de ontwikkelingen op de aparte markten voor bijvoorbeeld benzine en diesel”, zegt hij tegen de NOS.

Olieprijs

De laatste tijd zijn de benzineprijzen overigens wel gedaald door de lagere olieprijs. In april werd nog een recordprijs van 1,75 euro per liter benzine gemeten. De benzineprijs is sindsdien gezakt en staat nu gemiddeld op 1,676 per liter.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.