geld, portemonnee

Benzineprijs hoogst in Nederland, Slovenië goedkoopst

Een liter benzine in Nederland is met een prijs van gemiddeld 1,73 euro het duurst van Europa. Volgens de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB, is de automobilist in Slovenië en Polen het goedkoopst uit. Daar kost een liter respectievelijk 1,28 euro en 1,29 euro.

De ADAC onderzocht aan de vooravond van de zomervakantie de gemiddelde prijs van een liter benzine per Europees land. De prijsverschillen voor een liter Euro95 lopen op tot wel 45 cent per liter. Overigens maakte de ADAC zijn prijsvergelijking al enige tijd geleden. De gemiddelde landelijke adviesprijs in Nederland is op dit moment 1,703 per liter benzine. Diesel kost gemiddeld 1,373 per liter.

Diesel

Diesel is volgens de ADAC het duurst in Zwitersland met 1,56 per liter. In Luxemburg kost een liter diesel 1,16 euro, 40 cent goedkoper.

De ADAC raadt automobilisten die op weg zijn naar Italië te tanken in Oostenrijk, waar de benzine 16 cent en diesel 9 cent goedkoper is.  Wie naar Kroatië reist, doet er goed aan om in Slovenië te tanken. Zowel diesel als benzine zijn daar goedkoper dan in Oostenrijk en Kroatië.

Tankstation

Let wel: de ADAC heeft van de meeste landen de gemiddelde prijs bekeken. Het kan zijn dat sommige tankstations duurder zijn dan andere. Daarnaast kunnen prijzen in de komende periode nog veranderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Benzineprijs hoogst in Nederland, Slovenië goedkoopst | TankPro.nl
geld, portemonnee

Benzineprijs hoogst in Nederland, Slovenië goedkoopst

Een liter benzine in Nederland is met een prijs van gemiddeld 1,73 euro het duurst van Europa. Volgens de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB, is de automobilist in Slovenië en Polen het goedkoopst uit. Daar kost een liter respectievelijk 1,28 euro en 1,29 euro.

De ADAC onderzocht aan de vooravond van de zomervakantie de gemiddelde prijs van een liter benzine per Europees land. De prijsverschillen voor een liter Euro95 lopen op tot wel 45 cent per liter. Overigens maakte de ADAC zijn prijsvergelijking al enige tijd geleden. De gemiddelde landelijke adviesprijs in Nederland is op dit moment 1,703 per liter benzine. Diesel kost gemiddeld 1,373 per liter.

Diesel

Diesel is volgens de ADAC het duurst in Zwitersland met 1,56 per liter. In Luxemburg kost een liter diesel 1,16 euro, 40 cent goedkoper.

De ADAC raadt automobilisten die op weg zijn naar Italië te tanken in Oostenrijk, waar de benzine 16 cent en diesel 9 cent goedkoper is.  Wie naar Kroatië reist, doet er goed aan om in Slovenië te tanken. Zowel diesel als benzine zijn daar goedkoper dan in Oostenrijk en Kroatië.

Tankstation

Let wel: de ADAC heeft van de meeste landen de gemiddelde prijs bekeken. Het kan zijn dat sommige tankstations duurder zijn dan andere. Daarnaast kunnen prijzen in de komende periode nog veranderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.