iphone, applicatie, brandstofwijzer

Brandstofwijzer tegen verkeerd tanken ook als iPhone app

De brandstofwijzer die het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (IvDM) vorig jaar introduceerde is nu ook geïntroduceerd als applicatie voor de iPhone. Met de brandstofwijzer kunnen automobilisten kijken hoe een bepaalde brandstof in het buitenland heet.

De benamingen van brandstoffen verschillen per land. Zo heet Euro95 in Zwitserland bijvoorbeeld Super en het Nederlandse Superplus heet in Slovenië Eurosuper 98. De brandstofwijzer geeft voor zestien landen aan hoe de diverse soorten brandstof heten.

Brandstof

IvDM wil met de brandstofwijzer voorkomen dat automobilisten de verkeerde brandstof tanken. Als zij gaan rijden met de verkeerde brandstof, kan de schade oplopen tot 5000 euro reparatiekosten per auto.

Naast de brandstofwijzer bevat de applicatie informatie over de verschillende soorten brandstoffen, groene brandstoffen en een adressenlijst met tankstations.

IPhone applicatie

De applicatie voor de iPhone is gratis te downloaden in de App Store. Als de iPhone gedraaid wordt naar landscape, verandert het beeld in een schrijf die de gebruiker kan draaien om het juiste land te selecteren. Het lijkt daarmee dan op de papieren versie van de brandstofwijzer.

Bovag-bedrijven kunnen ook een gratis set papieren brandstofwijzers opvragen bij IvDM voor klanten die geen iPhone hebben.

Initiatiefnemer IvDM bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche en, via de branche, bij de consument.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.