CNG, aardgas, vulpunt

Gemeente Rijssen-Holten verloot subsidie aardgas-vulpunt

In Rijssen komt een aardgas-vulpunt. De gemeente heeft een subsidie beschikbaar gesteld. Drie plaatselijke tankstations op het industrieterrein van gemeente Rijssen-Holten dingen mee met deze subsidie.

Alle zes pomphouders op het industrieterrein zijn gepolst of ze een aardgas-vulpunt willen realiseren. Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben drie ervan serieuze belangstelling. Vooralsnog wil de gemeente maar één vulpunt realiseren.

Aardgas-vulpunt

Onder de drie gegadigden wordt geloot wie het aardgas-vulpunt straks mag bouwen. Dit gebeurt op donderdag 7 juli in het gemeentehuis, meldt de Twentsche Courant Tubantia. Bij het toekomstige vulpunt wordt een bovengrondse opslagtank geplaatst, waarin ongeveer 2000 kilo aardgas onder hoge druk samengeperst wordt.

Inmiddels zijn er meer dan vijftig aard- en groengas-vulpunten in Nederland. De verwachting is dat er eind 2011 ruim honderd aardgas- en groengastankstations in gebruik genomen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.