waterstof, bus

Nieuw tankstation met waterstof voor busbedrijf in VS

Een nieuw waterstoftankstation wordt bij een busbedrijf in Flint (VS) geplaatst. Bij dit tankstation gaat de waterstofbus van de Amerikaanse busmaatschappij Flint Mass Transportation Authority (MTA) tanken. Het waterstoftankstation wordt door Air Products geplaatst.

Het waterstoftankstation maakt onderdeel uit van het testprogramma voor alternatieve brandstoffen van de MTA. De verwachting is dat het tankstation in april 2012 in bedrijf genomen wordt.

Waterstof

Air Products is een van de grootste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie ter wereld. Het bedrjif heeft wereldwijd meer dan 120 waterstoftankstations geplaatst. Daar tanken onder andere auto’s, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen en zelfs onderzeeboten. Het gaat wereldwijd al om meer dan 350.000 tankbeurten per jaar.

Eerder plaatste Air Products het eerste publieke waterstoftankstation in Arnhem. In Londen heeft het bedrijf pasgeleden een tankstation geopend om een vijftal waterstofbussen te bevoorraden. Deze maken onderdeel uit van het ‘Transport for London Project.’ Dit tankstation bevoorraad straks ook de eerste waterstoftaxi’s die vanaf 2012 gaan rijden.

Tankstation

Het nieuwe tankstation van Air Products zorgt voor de compressie van de waterstof, de opslag en de tankzuil om de bus van MTA te voorzien van waterstof. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Amerikaanse bouwbedrijf Sorensen Gross Construction Services en Proton OnSite, dat de elektrolyser levert. Elektrolyse is de duurzaamste manier om waterstof te produceren.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw tankstation met waterstof voor busbedrijf in VS | TankPro.nl
waterstof, bus

Nieuw tankstation met waterstof voor busbedrijf in VS

Een nieuw waterstoftankstation wordt bij een busbedrijf in Flint (VS) geplaatst. Bij dit tankstation gaat de waterstofbus van de Amerikaanse busmaatschappij Flint Mass Transportation Authority (MTA) tanken. Het waterstoftankstation wordt door Air Products geplaatst.

Het waterstoftankstation maakt onderdeel uit van het testprogramma voor alternatieve brandstoffen van de MTA. De verwachting is dat het tankstation in april 2012 in bedrijf genomen wordt.

Waterstof

Air Products is een van de grootste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie ter wereld. Het bedrjif heeft wereldwijd meer dan 120 waterstoftankstations geplaatst. Daar tanken onder andere auto’s, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen en zelfs onderzeeboten. Het gaat wereldwijd al om meer dan 350.000 tankbeurten per jaar.

Eerder plaatste Air Products het eerste publieke waterstoftankstation in Arnhem. In Londen heeft het bedrijf pasgeleden een tankstation geopend om een vijftal waterstofbussen te bevoorraden. Deze maken onderdeel uit van het ‘Transport for London Project.’ Dit tankstation bevoorraad straks ook de eerste waterstoftaxi’s die vanaf 2012 gaan rijden.

Tankstation

Het nieuwe tankstation van Air Products zorgt voor de compressie van de waterstof, de opslag en de tankzuil om de bus van MTA te voorzien van waterstof. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Amerikaanse bouwbedrijf Sorensen Gross Construction Services en Proton OnSite, dat de elektrolyser levert. Elektrolyse is de duurzaamste manier om waterstof te produceren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.