stca, shell

Shell houdt een open informatiedag in Amsterdam

Shell houdt zaterdag 21 mei een Open Informatie Dag in het Shell Technology Center te Amsterdam (STCA). Het STCA onderzoekt mogelijkheden voor schone en betaalbare brandstofproducten.

Fossiele grondstoffen zijn minder en moeilijker beschikbaar en broeikaseffecten moeten worden beperkt. STCA doet daarom onderzoek naar innovatieve brandstof- en chemieproducten, maar zoekt ook naar meer efficiënte manieren om aardgas- en oliebronnen aan te boren.

Laboratoria

Bezoekers krijgen een indruk van de laboratoria, testhallen en werkplaatsen in de STCA. Er worden rondleidingen georganiseerd voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Er worden demonstraties en lezingen gegeven, films vertoond en er zijn diverse informatiestands.

Voor kinderen vanaf 6 jaar wordt een speciaal programma georganiseerd. Zo is er een kennisquiz en een kinderlab, waar ze zelf proefjes kunnen doen.

Open dag

De open dag is geschikt voor zowel consumenten als medewerkers van Shell.

De dag is ingedeeld in twee tijdsblokken.  9:30 – 12:00 uur en 13:00 – 16:00 uur. Toegang is gratis, maar bezoekers moeten zich wel registreren op de website. Ook is een geldig legitimatiebewijs nodig om binnen te komen. De Open Informatie Dag is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Het STCA is rolstoeltoegankelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.