LPG gas autogas tanken

LPG-verkoop daalt met ruim 20 procent

LPG gas autogas tanken

De LPG-verkoop daalde in januari met ruim 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is opmerkelijk, want het aantal verkochte LPG-auto’s steeg fors in de laatste maanden van 2010. De verkoop van diesel en benzine lag in januari 2011 zo’n 7% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat meldt brancheorganisatie Nove op basis van cijfers van het CBS. Het lijkt erop dat het totale LPG-wagenpark ondanks de toegenomen nieuwverkopen kleiner wordt. De LPG-verkoop stagneert al een tijdje.

Opmerkelijk

Volgens Kees Goudberg, voorzitter en woordvoerder van Stichting Autogas Nederland, is de dalende LPG-verkoop opmerkelijk. Het aantal verkochte LPG-auto’s steeg in september 2010 met 60 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. In oktober en november 2010 werden 40 procent meer verkochte LPG-auto’s geregistreerd.

In januari 2011 steeg de verkoop van LPG-auto’s ten opzichte van vorig jaar zelfs met meer dan 125 procent. “Het is een waarschijnlijk een naijleffect”, verklaart Goudberg. “Niet alle in januari verkochte en geregistreerde auto’s werden ook in die maand afgeleverd.” Goudberg vermoedt dat de cijfers van januari een incident zijn en verwacht de komende maanden een stabilisatie van de LPG-verkoop.

Nove

Nove is de brancheorganisatie voor onafhankelijke brandstofhandelaars. Nove publiceert maandelijks de brandstofafzetcijfers van het CBS. Het CBS krijgt de gegevens op haar beurt door Nove-leden en overige depothouders. Overigens vertonen de verkoopcijfers altijd schommelingen bij wisselvallig winterweer.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.