orangegas vulpunt groen gas

Eerste groengas vulpunt in Emmeloord geopend

orangegas vulpunt groen gas

De Noordoostpolder heeft zijn eerste groengas-tankstation. Het vulpunt bij het Tank S pompstation aan de Randweg in Emmeloord werd op 28 april geopend door eigenaar Nico van Staveren en wethouder Andries Poppe. Ook gedeputeerde Anne Bliek was erbij, zo meldt FlevoPost. De opening kwam mede tot stand dankzij de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland.

Het is het tweede tankstation in de provincie Flevoland waar automobilisten aardgas kunnen tanken. Het andere tankstation staat in Lelystad en er zijn ook plannen voor een aardgas-vulpunt in Almere.

Orangegas

Het groengas-vulpunt is gerealiseerd in samenwerking met Orangegas. Voor Orangegas is het tankstation de vijftiende in het netwerk. Eind dit jaar verwacht het bedrijf 50 stations in gebruik te hebben.

De provincie Flevoland heeft enkele jaren geleden de campagne ‘Flevoland rijdt schoon’ opgestart, in samenwerking met de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Almere, Zeewolde en Dronten. Met deze campagne willen zij het rijden op schone brandstoffen stimuleren door bijvoorbeeld subsidieregelingen voor bedrijven en particulieren.

Kip-ei problematiek

Voor het rijden op duurzame brandstoffen geldt de bekende kip-ei problematiek. Als consumenten niet kunnen tanken kopen zij geen auto die op een duurzame brandstof rijdt. Andersom willen tankstations geen vulpunt plaatsen omdat er te weinig klanten zijn. Dit willen de provincie en de gemeenten met de campagne tegengaan.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.flevolandrijdtschoon.nl .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.