LPG-lek bij tankstation Rotterdam

lpg, tankenBij een Shell tankstation in Rotterdam aan de President Rooseveltweg ontstond woensdagavond 27 april een gevaarlijke situatie omdat een automobilist vergeten was de LPG-slang los te koppelen.

Bij het wegrijden was de slang nog gekoppeld aan de auto. Het beveiligingssysteem in de slang werkte niet en de slang brak. Het gas werd de lucht in geblazen, waardoor er korte tijd sprake was van explosiegevaar. Een medewerker drukte de noodknop in zodat de ondergrondse tank afgesloten werd van het vulpunt.

Monteur

De straat was enige tijd afgesloten. De brandweer wist het lek te dichten. De reparatie van de pomp duurde langer dan verwacht omdat de monteur bij Gouda in de file stond. Hij werd onder politiebegeleiding naar het tankstation gebracht, meldt Blik op Nieuws.

Rond acht uur ’s avonds was het gevaar geweken. De LPG pomp is gerepareerd en automobilisten kunnen weer veilig tanken.

Koppeling

Het gebeurt vaker dat een automobilist vergeet een LPG-slang af te koppelen. Normaal gesproken heeft een vulslang een breekkoppeling, die op het moment van grote spanning breekt en waardoor er geen LPG kan lekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.