E10 tanken tankstation

E10 leidt tot tijdelijke recordprijs van Euro95 in Duitsland

Doordat de biobrandstof E10 de grote tanks van benzinestations gevuld houdt, ontstond in het paasweekend een schaarste aan Euro95. Omdat de benzine van het Esso pompstation in Filderstadt bijna op was, wilden de medewerkers de klanten tegenhouden om te tanken. Dit deden zij door de prijs te verhogen naar 9,99 euro.

De meeste klanten zagen de prijsverhoging op tijd, maar twee automobilisten moesten voor 10 en 20 liter respectievelijk bijna 100 en 200 euro afrekenen. Zij kregen naderhand hun geld terug. De brandstoftank is weer gevuld en de prijs is weer naar beneden bijgesteld.

Tankwagens

Tankwagens mogen in Duitsland op zon- en feestdagen maar beperkt de weg op waardoor de aanvoer van benzine trager is. Daarnaast hebben de meeste tankstations hun grote tanks gevuld met E10, terwijl de kleinere tanks de normale brandstof bevatten. Door de populariteit van de normale brandstof moeten deze kleine tanks vaker gevuld worden en moeten de tankwagens daarom vaker rijden.

Slechts een derde van de automobilisten tankt E10. De tankstations blijven zitten met de biobrandstof omdat automobilisten denken dat deze slecht is voor de motor.

Schaarste

Afgelopen weekend waarschuwden de oliemaatschappijen al voor een schaarste door vakantiedrukte en het lange weekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

E10 leidt tot tijdelijke recordprijs van Euro95 in Duitsland | TankPro.nl
E10 tanken tankstation

E10 leidt tot tijdelijke recordprijs van Euro95 in Duitsland

Doordat de biobrandstof E10 de grote tanks van benzinestations gevuld houdt, ontstond in het paasweekend een schaarste aan Euro95. Omdat de benzine van het Esso pompstation in Filderstadt bijna op was, wilden de medewerkers de klanten tegenhouden om te tanken. Dit deden zij door de prijs te verhogen naar 9,99 euro.

De meeste klanten zagen de prijsverhoging op tijd, maar twee automobilisten moesten voor 10 en 20 liter respectievelijk bijna 100 en 200 euro afrekenen. Zij kregen naderhand hun geld terug. De brandstoftank is weer gevuld en de prijs is weer naar beneden bijgesteld.

Tankwagens

Tankwagens mogen in Duitsland op zon- en feestdagen maar beperkt de weg op waardoor de aanvoer van benzine trager is. Daarnaast hebben de meeste tankstations hun grote tanks gevuld met E10, terwijl de kleinere tanks de normale brandstof bevatten. Door de populariteit van de normale brandstof moeten deze kleine tanks vaker gevuld worden en moeten de tankwagens daarom vaker rijden.

Slechts een derde van de automobilisten tankt E10. De tankstations blijven zitten met de biobrandstof omdat automobilisten denken dat deze slecht is voor de motor.

Schaarste

Afgelopen weekend waarschuwden de oliemaatschappijen al voor een schaarste door vakantiedrukte en het lange weekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.