cng opening etten-leur wethouder aardgas

Achtste tankstation met aardgas voor Noord-Brabant

CNG Net heeft op 21 april een nieuw aardgastankstation geopend in Etten-Leur. Het Tamoil tankstation met het nieuwe vulpunt ligt aan de Nijverheidsweg 102. Jean-Pierre Schouw van de gemeente Etten-Leur opende het tankstation.

Het station in Etten-Leur is het achtste tankstation in de provincie Noord-Brabant waar automobilisten aardgas kunnen tanken. Andere locaties liggen in Tilburg, Oss, Roosendaal, Breda, Zevenbergen, Rosmalen en Bergen op Zoom, zo meldt CNG.

CNG Net

CNG Net investeert in een grootschalig Nederlands netwerk van aardgastankstations. Het bedrijf streeft ernaar om aardgas voor zowel tankstations als gebruikers bereikbaar te maken.

Het bedrijf verwacht dat er in 2013 een landelijk dekkend netwerk van 120 aardgasvulpunten gerealiseerd is. Op dit moment zijn er ongeveer 50 tankstations waar aardgas of groen gas getankt kan worden, maar dat aantal groeit snel.

Noord-Brabant

Noord-Brabant wil de beschikbaarheid van alternatieve brandstoffen, waaronder aardgas, vergroten. De provincie ondersteunt ondernemers die duurzame brandstoffen willen aanbieden. Wanneer er voldoende vulpunten met alternatieve brandstoffen zijn, denkt de consument eerder na om een auto te kopen die op een alternatieve brandstof rijdt. In steden waar een tankstation met alternatieve brandstof aanwezig is, probeert de provincie de vraag naar auto’s op deze brandstoffen te stimuleren.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.