CNG aardgas vulpunt opening

Tankstation met aardgas in Gouda in gebruik genomen

CNG aardgas vulpunt opening

Automobilisten kunnen sinds vrijdag 15 april aardgas tanken in Gouda. Het nieuwe aardgastankstation is geplaatst onder de luifel van het ‘Goeden doelen tankstation De Baanderij’ in Gouda aan de Industrieweg 1. Dat meldt CNG Net.

CNG Net en Wendy Ruwhof, wethouder van de gemeente Gouda, openen het tankstation op 13 mei officieel.

Zuid-Holland

Na stations in Delfgauw, Hoogblokland, Leerdam, Leiden, Rotterdam, Zoeterwoude, Zoetermeer en twee locaties in Den Haag, is dit het elfde station in de provincie Zuid-Holland waar automobilisten nu aardgas kunnen tanken. Tien daarvan zijn gerealiseerd in samenwerking met CNG Net. Het bedrijf verwacht dat er in 2013 een landelijk dekkend netwerk van openbare vulstations bestaat.

Op dit moment zijn er ongeveer 50 tankstations in Nederland waar automobilisten aardgas of groen gas kunnen tanken. De verwachting is dat er eind 2011 ongeveer 120 aardgas- en groengastankstations in gebruik genomen zijn.

CNG Net

CNG Net investeert voor eigen rekening en risico in een grootschalig Nederlands netwerk van aardgasvulstations. Het bedrijf streeft ernaar om aardgas voor zowel tankstations als gebruikers bereikbaar te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.