tamoil libië vlag

Shell levert weer benzine aan Tamoil

tamoil libië vlag

Het kort geding tussen Shell en Tamoil is van de baan. Shell hervat per direct de bevoorrading van de negen tankstations van Tamoil die actief zijn onder de Shell-vlag. Dat zeggen woordvoerders van beide partijen.

Shell stopte de levering twee weken geleden om te voldoen aan de EU-sancties tegen Libië. Dat land is de eigenaar van Tamoil. Tamoil spande hierop een kort geding aan tegen Shell omdat het niet op de sanctielijst stond. Shell mocht volgens hen de levering niet staken.

Tamoil

Tamoil heeft Shell ervan weten te overtuigen dat de brandstofleverancier een Nederlands bedrijf is met een Nederlands management. Voor Shell is het nu duidelijk dat zij met de levering aan Tamoil niet in strijd handelen met de sancties. Ze hebben aangetoond dat ze geen geldstromen hebben naar bedrijven of personen die op de sanctielijst staan, zegt directeur Peter Etman van Tamoil.  Etman is tevreden met de uitkomst.

De rechter gaf de twee bedrijven in eerste instantie een week de tijd om een oplossing te vinden. Dat werd later met een week verlengd. Nu er een overeenstemming is bereikt komt het kort geding te vervallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.