E10, benzine, super, 95

Ook Shell verkoopt weer Euro95 naast E10 in Duitsland

Na marktleider Aral gaat ook Shell weer de Super E5 (Euro95) brandstof aanbieden, naast de omstreden biobrandstof E10. Dat meldde Shell afgelopen maandag.

In tegenstelling tot Aral stelt Shell de introductie van E10 in het westen van Duitsland wel uit. Shell wil eerst de ontwikkelingen afwachten in Zuid- en Oost-Duitsland, waar E10 al is ingevoerd.

E10

“Klanten reageren terughoudend op E10,” zegt Shell-woordvoerder Jörg Wienke op de Duitse website TankstellenMarkt. “Tot nu toe tankt minder dan de helft van alle automobilisten E10. De brandstof waar de meeste vraag naar is, Super E5, moet leverbaar zijn, en in de zomermaanden moet deze voldoende op voorraad zijn. We moeten voorkomen dat tankstations droog komen te staan.”

Over E10 bestaat veel onduidelijkheid. 90 procent van de auto’s is geschikt voor de nieuwe biobrandstof. Automobilisten zijn bang dat hun auto stuk gaat en laten de brandstof massaal links liggen.

Biobrandstoffen

Duitsland is het tweede EU-land na Frankrijk dat E10 invoert. Zij voldoen hiermee aan een Europese richtlijn die stelt dat voor 2020 alle verkochte benzine voor 10% uit biologische brandstof moet bestaan. Nederland zal hier ook aan moeten voldoen. Doel is het reduceren van de CO2-emissie.

Aral en Shell verkopen samen meer dan 40 procent van de brandstoffen in Duitsland.

Zie ook: Euro95 naast E10 terug in de Duitse tankstations

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Ook Shell verkoopt weer Euro95 naast E10 in Duitsland”

G.Beterams|03.02.12|10:59

Ik heb eeb Mitsubishi space star van het jaar 2001 en woon aan de grens met Duitsland. Is mijn auto geschikt voor de E10 benzine?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.