benzinepomp, tanken, tankstation

EasyFill levert premium brandstof Xbee met enzymen

Alle tankstations van EasyFill leveren vanaf donderdag de nieuwe premium brandstof Xbee voor zowel benzine- als dieselauto’s. UTB exploiteert de tankstationketen Easyfill, en is ook de distributeur voor Xbee in de Benelux.

Volgens Roy Gebbink, commercieel directeur van UTB, is het bedrijf ook in gesprek met een aantal vrije tankstations om er Xbee te gaan verkopen. Het bedrijf heeft tevens plannen om het netwerk van Easyfill tankstations in Nederland en België uit te breiden.

Xbee

Xbee is een nieuwe hoogwaardige brandstof met een andere moleculaire structuur dan gewone brandstoffen waardoor er optimale verbranding plaatsvindt. Er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten waardoor de brandstof milieuvriendelijker is dan gewone benzine of diesel. Bovendien reinigt Xbee de auto van de motor tot aan de uitlaat.

Xbee onderscheidt zich van andere premium brandstoffen doordat het product geen additieven bevat die een chemische oorsprong hebben. Xbee is een biologisch extract dat wordt gecombineerd met enzymtechnologie. De enzymen in Xbee veranderen de koolwaterstofmoleculen van benzine en diesel, waardoor de brandstof beter ontbrandt. Door deze moleculaire verandering neemt Xbee zuurstof op in de brandstof en dat komt de ontbranding ook ten goede. Dit vertaalt zich in een lager gebruik van benzine en diesel, een verschil dat uit komt tussen de 3 en 7 procent.

Goedkoper

Xbee is goedkoper dan andere premium brandstoffen. Voor een liter Xbee betaalt de klant slechts drie cent meer. Andere premium brandstoffen zijn ten opzichte van de normale brandstoffen vaak vijf tot zeven cent duurder.

In Nederland heeft EasyFill op dit moment tankstations in Berkel en Rodenrijs, Grave, Beuningen, Arnhem en Mook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.